Вкусът на традицията от 1948
Моля потвърдете, че сте на възраст над 18 години
Съдържанието на сайта е само за пълнолетни!

 
Български English

Прием на плодове

Приемa на плодове се извършва на няколко етапа, спрямо сезонността на плодовете. Най ранните плодове са черешите, следват кайсии, сливи, ябълки, круши за да завършим процеса с приема на дюли като най късния плод.

Разтоварването на плодовете се осъществяваме в приемните вани. Имаме налични две приемни вани. Една за костилкови плодове и една за семкови плодове. Ваната за костилкови плодове е мястото където от самия плод се отделя костилката, след това чрез мелачка и пасирка плодовете приемат хомогенна маса или т.н. плодова каша.

След този процес плодовата каша се транспортира с мощни помпа в съдовете за ферментация които са с обем от 30 до 60 тона и тогава вече спокойно може да започне самия процес на ферментация.

Предлагани марки

ВИНПРОМ - ТРОЯН РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК МИЛАН МЕТЕЛКА STROH ALBERT MICHLER