“РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК” АД

РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК - Лого

Чешкото акционерно дружество “РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК” със седалище в град Визовице е най-големият производител на плодови дестилати в Европа.

Чешка медена ракия 0.5 л
Медена ракия

Традицията в производството на плодови дестилати във Визовице датира още от 1585 година. Самата фирма възниква през 1894 година и днес е известна най-вече със своята сливова ракия, която се радва на голям успех не само в Чехия, но и по света.

Освен различни видове сливов дестилат, фирмата произвежда и други висококачествени плодови дестилати - крушов, кайсиев, черешов, ябълков и др.

През 2007 година ”ВИНПРОМ-ТРОЯН” АД става дъщерна фирма на “РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК” АД и изключителен вносител на неговите продукти в България.

Запазена марка на “РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК” АД
Запазена марка
РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК

“РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК” АД разширява присъствието си на световния пазар и чрез други международни инвестиции по целия свят:

РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК Словакия

РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК Словакия със седалище в град Скалица е основана през 1999 година като изключителен вносител на марката “РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК” в Словакия.

Р. ЙЕЛИНЕК Л. А. – С. А. Чили

Р. ЙЕЛИНЕК Л. А. – С. А. Чили със седалище град Чилан се специализира върху изкупуването на плодове, производството на плодови дестилати и тяхната продажба.

Чили е един от най-големите производители на круши извън Европа.

Качеството на крушите в Чили, известни с високото си съдържание на захар, ги прави идеална суровина за производство на крушов дестилат. 100% от продукцията е насочена към пазара на Европейския съюз, основно Германия, Италия и Чехия.

Р. ЙЕЛИНЕК САЩ

Р. ЙЕЛИНЕК САЩ – историята на експорта на “РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК” в САЩ датира още от 1934 г., когато самият Рудолф Йелинек осъществява първата продажба на кошер сливовица в Америка.

В момента това е един от най-важните пазари за фирмата, която не спира да разширява присъствието си на континента.

РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК - Фирмен магазин