РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК - алкохолни напитки и дестилати

“РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК” АД e един от най-големите производители на алкохолни напитки и дестилати в Европа. Традицията в производството на плодови дестилати в чешкия град Визовице датира още от 1585, а самата фирма възниква през 1894 година.

Продуктите на компанията са извести не само в цяла Чехия, но и по света. Традицията на износа на фирмената продукция започва през 1934 година, когато Рудолф Йелинек изнася кошер дестилати в презокеанските пазари в САЩ. Тази традиция продължава и до днес.

Запазената марка на фирмата е сливовицата – чешка сливова ракия от най-високо качество. Освен нея компанията произвежда още крушова и кайсиева ракия, както и различни нетрадиционни дестилати – мирабела, къпина, касис и др.

Топ продукти на “РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК” АД са ракиите от серията Кошер, които съчетават в себе си уникална златиста сливова ракия и строгите правила на еврейската вяра, благодарение на което всяка бутилка от серията притежава Кошер сертификат.

Богатият асортимент на фирмата включва още висококачествени ликьори, водки, уискита и други спиртни напитки с различно процентно съдържание на алкохол.

Бутилка Медена ракия на Рудолф Йелинек