Стотици посетители на Деня на отворените бутилки 2016

Дегустация на сливова ракия

Тази година фабриката посрещна стотици почитатели на Троянската сливова ракия на 24 и 25 септември.

Жителите и гостите на града имаха възможност да разгледат производствените цехове на фирмата и да видят със собствените си очи къде и как се прави любимото им питие.

За тях организирахме общо 8 екскурзии в ареала, включващи разказ за историята на “ВИНПРОМ-ТРОЯН”, проследяване на производствения процес от приема на плодове, през ферментацията и дестилацията до бутилирането и съхранението на готовата продукция.

Най-приятната част от празника беше сляпата дегустация в склада за стареене на ракии. Всички се потопиха в автентичната атмосфера на десетките дъбови бъчви, в които отлежават различни по възраст и вид ракии. Най-върлите фенове на сливовата ракия подложиха на изпитание своите умения – дегустираха четири вида сливова ракия със задачата да разпознаят вида и възрастта на всеки от тях. Тези, които се справиха най-добре, получиха сертификат за майстор-дегустатор с печат от „ВИНПРОМ-ТРОЯН“ АД.

Част от празника станаха близо 500 души, като всеки посетител над 18 години отнесе със себе си освен много нови впечатления и добро настроение и специален подарък от “ВИНПРОМ-ТРОЯН” АД. Така традицията беше спазена – Денят на отворените бутилки за поредна година задоволи интереса и любопитството на своите гости.

Различни ракии във Винпром Троян
Различни ракии във Винпром Троян
Посетители във Винпром Троян
Посетители във Винпром Троян
Посетители във Винпром Троян
Дегустация на ракии
Дегустация на ракии
Посетители в избата на Винпром Троян
Служители на Винпром Троян